VvE Deel Auto

Binnen onze VvE’s zien wij vaak dat de leden 2 auto’s hebben maar die niet altijd gebruiken. De 2e auto is vaak als “reserve” aanwezig. Er wordt weinig mee gereden en de auto staat er eigenlijk als “noodvoorziening”.

Steeds meer mensen delen een auto, dat scheelt een hoop geld. Het is goed voor uw portemonnee én goed voor ons milieu.

VvE Beheer Starrip heeft daarom een nieuw concept bedacht, te weten: de ‘VvE Deel Auto’. Met dit nieuwe concept krijgt u de mogelijkheid om uw auto de deur uit te doen. Immers, met de ‘VvE Deel Auto’ heeft u altijd de beschikking over een auto. Het scheelt u veel kosten, onnodig afschrijvingsverlies en ons milieu wordt hierdoor ook gespaard.

VvE Deelauto voor aanzicht VvE Deelauto zij aanzicht

Hoe werkt het?

Alle VvE leden kunnen deelnemen aan het gebruik. Die leden van de VvE die mee willen doen, gaan een abonnement aan met het faciliterende bedrijf. Het bedrijf plaatst een auto in de parkeergarage. Dat zijn elektrische of benzine auto’s.

U kunt, als deelnmend lid, de VvE Deel Auto direct reserveren via een App of een website. U ontvangt dan een code waarmee de VvE Deel Auto wordt vrijgegeven (codeslot in het portier). Met de code kunt u de VvE Deel Auto ontgrendelen en kunt u er direct mee wegrijden!

Na gebruik zet u de VvE Deel Auto weer terug op de algemene parkeerplek, klaar voor de volgende rijder.

Wat kost het?

Voor het gebruik van de VvE Deel Auto betaalt u een kilometervergoeding. De VvE Deel Auto houdt voor u de gereden kilometers bij. De afrekening gaat simpel via de mail.

De VvE betaald per maand een leasebedrag van € 199,-. Er zijn allerlei zaken inbegrepen in dit vaste maandelijkse leasebedrag.

  • Onderhoud en reparatie
  • Houderschapsbelasting
  • WA casco-verzekering
  • 24/7 internationale pechhulp
  • Wegenbelasting
  • Gratis vervangend vervoer
  • huur parkeerplaats

Is de tank leeg?

Dat is geen probleem! U kunt tanken met de tankpas die in de auto ligt. Tanken kost u geen geld! Dit is namelijk al verdisconteerd in de kilometerprijs. Per dag kan maximaal 30 liter getankt worden. Dit maximum wordt gehanteerd uit het oogpunt van veiligheid. Mocht de pas ontvreemd worden, dan zijn de financiële gevolgen te overzien. Op aanvraag is het natuurlijk wel mogelijk om de maximum hoeveelheid aan te passen.

Wist u dat?

  • Wist u dat het tegenwoordig steeds gebruikelijker wordt om goederen en ook auto’s te delen met elkaar?
  • Wist u dat binnen een gemiddelde VvE, 30% van de auto’s niet of nauwelijks wordt gebruikt, slechts 3.000 km per jaar? Is dat bij u ook het geval?
  • Wist u dat de kosten van de auto i.v.m. afschrijving vaak enorm hoog zijn?

Wilt u meer weten?

Dat kan! Mascha Starrenburg geeft u graag meer informatie in een persoonlijk gesprek. Bel of mail haar om een afspraak te maken.