Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen of bouwen is geen hippe uitspraak meer, maar is een vast onderdeel van het onderhoud binnen een VvE. Mascha Starrenburg heeft dit item onderdeel gemaakt van al haar ledenvergaderingen. Duurzaam opereren levert de VvE geld op en geeft een behoorlijke besparing op de kosten. Via een simpele rekenmethode kan dit heel snel inzichtelijk gemaakt worden. Dit gaat dan niet alleen om lange doorlooptermijnen, maar ook om directe winst. Dat kan zitten in een voordeliger energiecontract wat ook nog eens groene energie is. Maar u kunt ook denken aan het gebruik van LED lampen, zonnepanelen, gevel- en dak isolatie.

Duurzaamheid ook op het eigen kantoor

VvE Beheer Starrip probeert duurzaamheid ook toe te passen bij haar eigen activiteiten. Dat betekent dat wij op verzoek van de VvE de stukken zoveel mogelijk als pdf versturen. Dat scheelt niet alleen porto kosten voor de klant maar ook papier. Immers, we zien steeds meer dat mensen hun Tablet meenemen naar de ALV met de stukken daarop. Overigens blijft het natuurlijjk altijd mogelijk om de stukken per post te ontvangen.

Daarnaast werken we met een online systeem. Leden kunnen zo snel zien wat de laatste stand van hun betalingen is en ook de laatste notulen en andere stukken checken. Deze zij te downloaden van de site. Ook dit bespaart veel papier.

Duurzaam voor de VvE

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen straalt aantoonbaar positief af en levert vertrouwen op. VvE Beheer Starrip adviseert en is betrokken bij diverse duurzaamheidsprojecten. U kunt hierbij denken aan het implementeren van zonnepanelen, isolatie van gevels of dak isolatie. Wij informeren en onderzoeken en doen actief mee aan projecten waarbij duurzaamheid voor de VvE in het geding is. Opgedane ervaringen met andere VvE’s proberen we elders ook te implementeren mede door te tonen wat de besparingen zijn en hoeveel dit oplevert.

VvE Beheer Starrip deelt de ervaringen o.a. met de Rabobank die vanuit haar visie ook betrokken is bij duurzaamheid.

Overweegt uw VvE een project op het gebied van duurzaamheid? Wij denken graag met u mee. Neem contact op met onze accountmanager Mascha Starrenburg.